Bel ons: 023 56 27880

Koos Mark Big Band

KOOS MARK BIG BAND

The Koos Mark Big Band staat te boek als één van de meest veelzijdige orkesten in Nederland vanwege onder meer de begeleiding van een heel scala aan bekende artiesten van eigen bodem. Het begeleiden van de meest uiteenlopende artiesten waaronder Pieter van Vollenhoven, Louis van Dijk, Mrs. Einstein, Thérèse Steinmetz, Lee Towers en Robert Long, alsmede de uitvoeringen voor diverse TV-, radio en musicalvoorstellingen

( o.a. Bevrijdingsprogramma ‘We’ll meet again’, ‘Tin Pan Alley’en ‘The Circle of Life’) hebben uiteindelijk geresulteerd in een bijzonder uitgebreid repertoire, van Glenn Miller’s‘In the mood’ tot ‘De Appeltjes van Oranje’, en van George Gershwin’s ‘Rhapsody in Blue’ tot ‘We’ll meet again’.

Orkestleider Koos Mark doorliep het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met de vakken trompet, piano en compositie. Als trompettist deed hij ruime ervaring op door deel uit te maken van het Residentie Orkest en de Koninklijke Militaire Kapel. Vanaf 1973 was hij actief als arrangeur voor artiesten als Udo Jűrgens en Petula Clark. Hij combineerde deze bezigheden met de muzikale leiding over theaterprogramma’s van achtereenvolgend Mini & Maxi, André van Duin en Robert Long ( o.a. ‘Tjechov’, bekroond met een Edison).

Koos Mark Big Band

Met de inmiddels gevormde ‘Koos Mark Big Band’, alsmede door zijn faam als componist/ arrangeur, trok Koos Mark de aandacht van het buitenland. Optredens in Zwitserland ( Montreux Jazz Festival en Festival International du Film de Comédie) waren dermate succesvol dat Eugène Chaplin ( zoon van wijlen Charlie Chaplin) het Koos Mark toevertrouwde de productie ‘Smile’ uit te voeren. Deze, internationaal, zeer succesvolle concertshow, handelt over de werken en het leven van Charlie Chaplin.

Koos Mark Big Band heeft tevens meegewerkt aan Ron Brandsteder’s TV programma:

“ Dancing with the stars” dat zeer hoge kijkcijfers scoorde!