Bel ons: 023 56 27880

Sjoerd Pleijsier

Sjoerd Pleijsier

Alias Simon Stokvis

Sjoerd Pleijsier is een veelzijdig talent met een grote carrière. Hij speelde in diverse toneelstukken, tv series, films en musicals, onder andere ‘Turks Fruit’, ‘Ciske de Rat’ en ‘Kruimeltje’. Ook is hij samen met Gerard Cox zowel verantwoordelijk voor de hoofdrol als voor het schrijven van de scripts van de tv serie Toen Was Geluk Heel Gewoon.

Zijn komische rol als Simon ‘Vriendje’ Stokvis, journalist van De Bruine Rotterdammer, wordt op zeer overtuigende wijze door Sjoerd neergezet. Mede daardoor werd Toen Was Geluk Heel Gewoon door het publiek bekroond met De Gouden Televizier-Ring voor het beste programma en met de televisie-vakprijs Het Gouden Beeld voor de beste productie.

Nog steeds valt het programma onder de noemer van meest gewaardeerde en best bekeken serie van de afgelopen decennia!

Sjoerd Pleijsier

Op 3 juni 2009 werd de slotaflevering De rek is er uit uitgezonden.

Maar hiermee kwam gelukkig geen einde aan zijn populaire rol, die hij nu voortzet op het landelijke toneel.

Momenteel schrijft Sjoerd cabaret op maat (o.a. voor bedrijven, particulieren en senioren) en voert dit zelf uit! Uiteraard als Vriendje Stokvis.

Zijn gevarieerde programma bestaat uit herkenbare meezingers van weleer, aangevuld met leuke anekdotes uit de jaren ‘50 en ‘60.

Inmiddels heeft Simon Stokvis ‘n CD uitgebracht, vernoemd naar de populaire serie.

De CD bevat herkenbare liedjes, waarop Sjoerd Pleijsier Nederlandse teksten heeft gemaakt, zoals o.a.: ‘Rotterdam wordt wakker’ op de melodie van ‘Paris s’éveille’ van Jacques Dutronc. ‘Ali Cyaankali’ op de melodie van ‘Mack the Knife’ van Bertolt Brecht en Kurt Weil. Kortom,

13 vrolijke en herkenbare liedjes in een nieuw jasje! Inmiddels is ook zijn 2de CD met de titel: “Liefdes van m’n leven”, uitgebracht, boordevol ijzersterke Simon Stokvis teksten op bekende melodieën.

Sjoerd Pleijsier


Sjoerd Pleijsier