Bel ons: 023 56 27880

Willy Alberti

Willy Alberti

WILLY ALBERTI  ACTUEEL

Bestel nu dit prachtige boek en ontvang gratis bij de 1ste persing de unieke CD “De Radiojaren”met nooit eerder uitgebracht repertoire van Willy Alberti

De diverse dvd’s, cd’s en boeken op deze pagina zijn uit voorraad leverbaar via:

info@alberti-entertainment.nl

of        tel. 023- 56 27 880

Willy Alberti

Willy Alberti

 

Dubbel CD: Willy Alberti

Onvergetelijke Herinneringen

Dertig jaar na zijn overlijden, is de herinnering aan Willy Alberti nog springlevend. De carrière van de Jordanese zanger is er een die gezien kan worden als een geluidsbepalende schakel tussen internationaal repertoire en het genre dat we inmiddels als ‘het levenslied’ kennen. Op de dubbel-cd Onvergetelijke Herinneringen staan 20 van zijn mooiste werken broederlijk naast 14 nooit eerder op cd uitgebrachte opnames.

Willy Alberti is een geboren en getogen Jordanees. Geboren als Carel Verbrugge stond hij als klein jongetje altijd al op de Amsterdamse straten en pleinen te zingen en dat zingen is hij de rest van zijn leven blijven doen. De voorliefde voor Italiaans repertoire zat er ook al vroeg in, de bewoners van de Jordaan waren in de jaren ’30 doorgaans grote liefhebbers van de Italiaanse opera, muziek die vervolgens op straat werd nagezongen en waaraan die typische Amsterdamse ‘snik’ werd toegevoegd. Het is dat repertoire waar Willy Alberti in de jaren na de Tweede Wereldoorlog langzaam maar zeker furore maakte. Zijn uitvoering van Come Prima uit 1959 was zijn eerste gouden plaat, niet veel later volgde het door Rocco Granata geschreven Marina en Alberti was een gevestigde naam. Niet alleen in Nederland. Hij verkocht in die periode meer dan 1 miljoen platen in Nederland, Engeland, Duitsland, Zwitserland en Amerika en trad in december zelfs op in New York, met het Italiaanse orkest Di Luca.

Hoe succesvol ook in het buitenland, Willy Alberti ging op teksten van zijn buurman Wim Rex ook in het Nederlands zingen. Dit leidde tot hits zoals Als Een Wilde Orchidee en als Nederlandstalig zanger met een Italiaanse inslag, legde hij de basis voor het volkse repertoire. Door het tv-programma Zaterdagavond met Willy en Willeke en de daarin opgevoerde duetten met dochter Willeke, zoals De Glimlach Van Een Kind uit 1968, groeide de populariteit van de zanger alleen maar. Populariteit die in de jaren zeventig, tot én na zijn dood in 1985 omsloeg in een legendarische status.

De dubbel-cd Onvergetelijke Herinneringen toont andermaal het talent van de Jordanese jongen met liefde voor opera die een van ’s lands meest memorabele zangers werd. Het album bevat zowel écht klassiek werk, zoals E Lucevan Le Stella, uit de opera Tosca van Puccini tot lichte sfeervolle liedjes als Bruine Ogen en van onvervalste Amsterdamse klassiekers als O Mooie Westertoren tot door André Hazes geschreven smartlappen als Jij Bent Het Leven  Voor Mij en natuurlijk duetten met Willeke. Dit brede repertoire is op de eerste cd van Onvergetelijke Herinneringen samengebald. Op de tweede schijf staan 14 unieke, nooit eerder op cd verschenen, opnames uit de jaren ’50. Deze laten Willy Alberti horen terwijl hij met zijn kenmerkende stemgeluid de mooiste Italiaanse klassiekers zingt. De combinatie tussen zijn memorabele repertoire en de unieke opnames, maakt van Onvergetelijke Herinneringen een historische release, die andermaal onderstreept wat een bijzondere zanger Willy Alberti was en hoe belangrijk hij is geweest voor de ontwikkeling van het Nederlandse lied.

 

Willy Alberti – Mijn Leven Is Een Lied

(Het Complete Oeuvre)

Willy Alberti

Universal Music brengt de 24 delige cd-box ‘Mijn Leven Is Een Lied’ van Willy Alberti uit. Voor het eerst is het complete oeuvre van één van Nederlands grootste zangers ooit op deze manier bij elkaar gebracht.Willy’s carriere begint in 1940 wanneer hij als 14-jarig jochie de single ‘Mijn Sprookjesboek’ uitbrengt. Wat volgt is een aaneenschakeling van succes, waarbij hij vooral in de jaren 60 en 70 zijn hoogtijdagen viert. Zo wordt zijn uitvoering van de single ‘Marina’ wereldwijd meer dan 1 miljoen keer verkocht, is hij de eerste Nederlandse artiest die een Edison in ontvangst neemt, treedt hij diverse malen op tijdens het prestigieuze San Remo Songfestival en scoort hij negen top 10-hits in Nederland, waaronder drie nummer 1-hits.

De box is onderverdeeld in een aantal segmenten. Disc 1 t/m 7 zijn gevuld met alle Nederlandstalige en Italiaanse singles, b-kanten en curiosa. Cd 8 bevat alle Ajax-liedjes, terwijl cd 9 t/m 15 alle complete albums en EP’s bundelt. Op cd 16 en 17 is voor het eerst het complete werk van De Straatzangers samengebracht (het duo dat Willy vormt met goede vriend Max van Praag),

cd 18 t/m 20 bevatten alle singles en albums die hij opneemt met dochter Willeke en cd 21 en 22 de drie albums van Willy met zijn neef Johnny Jordaan. De laatste twee cd’s zijn, onder de naam ‘De Radio Jaren deel 1 en 2’, gevuld met unieke opnamen, waarvan deel 1 eerder dit jaar is bijgevoegd in het door de familie Alberti uitgegeven boek ‘Van Levenslied Tot Opera’.

In totaal bevat de box ruim 500 tracks. Meer dan 200 van deze tracks zijn niet eerder op cd verschenen; 25 nummers zijn niet eerder verschenen opnamen uit het privéarchief van de familie Alberti. Van veel van de opnamen die niet eerder op cd zijn verschenen, zijn in de loop der jaren de mastertapes vergaan. Diverse opnamen zijn zodoende rechtstreeks digitaal gemasterd vanaf de originele 78- en 45 toeren vinyl platen.

Alle individuele cd-hoesjes in de box zijn prachtig vormgegeven en voorzien van informatie over de jaartallen en herkomst van alle nummers.

Willy’s zoon Tonny Alberti heeft het voorwoord voor het bijbehorende boekje geschreven, dat verder ook een aantal mooie en unieke foto’s, een nieuw geschreven biografie en replicateksten uit oude EP’s bevat. Willeke en Tonny hebben beiden hun volledige medewerking verleend aan de totstandkoming van deze box set.

Willy Alberti

Inhoud Box:

cd 1 t/m cd 4: De Nederlandstalige singles, b-kanten en curiosa cd 5 t/m cd 7: De Italiaanse singles, b-kanten en curiosa cd 8: De Ajax-Liedjes cd 9: Albums ‘25 Jaar Willy Alberti Successen’ (1964) en ‘Zoek De Zon Op’ (1966) cd 10: Albums ‘Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen’ (1968) en ‘Willy Alberti’ (1975) cd 11: Albums ‘Piove’ (1959) en ‘Solamente Perte’ (1981) cd 12: Albums ‘Tenore Lyrico’ (1973) en ‘Belcanto’ (1974) cd 13: Albums ‘Zingt Max Tak’ (1965) en ‘Zingt Max Tak EP’ (1962) cd 14: Albums ‘Zo Zingt De Jordaan’ (1966) en EP ‘In De Jordaan No. 2’ (1955) cd 15: Albums ‘Zo Zingt Amsterdam’ (1968) en ‘Willy Alberti Ziet Abraham (de duetten)’ (1976) cd 16 en cd 17: De Straatzangers (compleet) cd 18: Willy & Willeke singles & b-kanten cd 19: Willy & Willeke albums ‘Willy En Willeke’ (1965) en ‘Liedjes Die M’n Moeder In De Keuken Zong’ (1969) cd 20: Willy & Willeke: ‘Kerstmis Met Willy & Willeke’ + Kerstmis medley EP en losse kerst single cd 21 & cd 22: Willy Alberti & Johnny Jordaan compleet: ‘Jeugdherinneringen’ (1974), ‘Successen Uit Onze Jeugd’ (1975) en ‘Weet Je Nog Wel…’ (1976) cd 23: De Radiojaren deel 1

cd 24: De Radiojaren deel 2

***

 

Willy Alberti

WILLY ALBERTI UNIEK MATERIAAL

Willy Alberti – Unieke 8 mm beelden, door de zanger zelf gefilmd!

Willy Alberti, geboren in de Jordaan als Kareltje Verbrugge is in Nederland bekend als de tenore Napolitana. In deze 50 minuten durende documentaire voor omroep MAX zien we voor het eerst het leven van deze kleine grote man gezien door zijn eigen ogen!

Midden jaren vijftig krijgt Willy steeds meer succes en koopt een 8 mm camera. Hij filmt hiermee zijn familie, optredens en collega’s. Uit meer dan 200 uur materiaal mocht PALAZZINA een keuze maken. Uniek nog nooit eerder vertoond materiaal, van commentaar voorzien door dochter Willeke, zoon Tonny, weduwe Ria en beste vriend Tonny Eyk.

We zien Willy’s eerste reis naar Amerika, een bezoek aan Edith Piaf in Parijs, maar ook de Sinterklaas en Kerstfeesten thuis. We zien hoe de familie op bezoek gaat bij Dorus en de aankoop van een eerste auto.
We zien hoe de familie vakantie viert in Italië en Willeke stiekem verliefd wordt, alles vastgelegd door de 8 mm camera van Willy Alberti. Een uniek document over een unieke showbizzfamilie.

Heeft u de uitzending gemist? Of wilt u alles nog eens op uw gemak nakijken?
Bestel dan deze DVD bij Alberti Entertainment. Bel of mail ons voor meer informatie!

Willy Alberti

 

DVD: Willy Alberti – Zijn mooiste liedjes

De kleine man met de grote stem. Uitblinkend in een breed repertoire variërend van smartlappen tot opera-aria’s. Maar in welk nummer dan ook, altijd ogenblikkelijk herkenbaar aan dat prachtige timbre; een uniek geluid waarin Italiaanse melancholie en Amsterdamse hartelijkheid harmonieus versmelten. Nederlands enige Tenore Napolitano: Willy Alberti

WILLY ALBERTI ‘ZIJN MOOISTE LIEDJES’ is een echt historisch document met daarop werkelijk al het bewaard gebleven materiaal van Willy Alberti. Met medewerking van o.a.: Willeke Alberti, Johnny Jordaan, André Hazes,
Mieke Telkamp. Dvd , speelduur 170 minuten.

Willy Alberti