Meteen naar de inhoud

Erwin Fillee

Erwin Fillee

Alweer 30 jaar geleden besloot de toen nog hetende Erwin Fillet dat hij wilde proberen van zijn hobby (het entertainen) zijn beroep te maken. Dankzij de steun van Peter Teekamp, Wil Luikinga en Chiel van Praag die hem met veel plezier toelieten tot hun uitzendingen van de Tros en Veronica kon hij zijn wens doorzetten. Op hun aanraden veranderde hij zijn artiestennaam in E.J. Fillee.

De bekende producer Joop van Veenendaal (ontdekker van o.m. Lee Towers en Spargo) steunde Erwin vanaf het eerste uur. Daarnaast vertoond de inmiddels niet meer actief in het vak bezig zijnde Joop nog steeds zeer veel belangstelling voor het doen en laten van ‘zijn protégé’. De ruimte is te beperkt om alle hoogtepunten te vermelden, echter enkele in het oog springende zaken willen wij niet onvermeld laten;

– De optredens tijdens de z.g. ‘zomertruck’ tournees van Veronica, Tros en Radio Noordzee Nationaal
– Het optreden tijdens de ‘5-uur Show’ bij de commerciële zender RTL4
– De optredens in voorprogramma’s van o.a. Andre Hazes, Albert West, Danny de Munck, Imca Marina, Lee Towers, Rob de Nijs e.v.a.
– Het repertoire van E.J. Fillee is dermate veelomvattend dat enkele regels hier niet voldoende voor zijn. Echter met zijn z.g. feestrepertoire staat hij veelal op bruiloften, personeelsfeesten en andere partijen. Zelden of nooit kan hij het toch niet laten om ook hier zijn meer serieuzere liedjes te laten horen, zoals enkele nummers van Andre Hazes die hij op de wijze brengt zoals men dacht dat alleen Andre ze kon brengen.

In 2001 kwam de zangeres Willeke D’estell op zijn pad, en samen hebben zij de CD’s ‘Samen’ en ‘Vrienden’, ‘Voor Altijd’, ‘Bij elkaar’, ‘Met liefde’, ‘Happy Days are here again’ en ‘Wij weten wat liefde is’ gemaakt met liedjes van vroeger en treden zij op in bejaarden- en verzorgingshuizen, seniorenhotels en op bruiloften en partijen door geheel Nederland en België.